Tată, ascultă-mă!” – statura uriașă a lui Bobby trona peste telefonul cu cartelă din coridorul căminului studențesc. Ochi săi inspectau coridorul; îi era temă să nu fie auzit de cineva.

Tată, ascultă-mă!” – statura uriașă a lui Bobby trona peste telefonul cu cartelă din coridorul căminului studențesc. Ochi săi inspectau coridorul; îi era temă să nu fie auzit de cineva.

Ascultă, tată, știu că și tu vrei ca și eu să ajung optometrist ca și tine, dar…”. Bobby se strâmbă când auzi vocea de la celălalt capăt al firului întrerupându-l din nou.

Da, sigur, asta ar fi excelent”, spuse el când avu din nou ocazia să vorbească. „De acord, asta ar însemna să lucrez mult timp împreună cu tine în specialitatea ta.”

Bobby făcu din nou o pauză. În cele din urmă spuse: „Nu, nu e vorba numai de notele mele, tată. De câte ori trebuie să-ți mai repet lucrul acesta? Chiulesc doar de la cursurile la care mă plictisesc! Chiar nu mă interesează toate chestiile alea. Asta tot încerc să-ți spun. Nu vreau să-mi petrec toată viața cu ceva care mă plictisește.

Ușa de metal se dădu în lături și pe ea intrară trei studenți din ultimul an, râzând în hohote. Au trecut pe lângă Bobby, fără să dea totuși impresia că-l observă și s-au făcut nevăzuți mergând spre celălalt capăt al holului.

Nu, nu tată, nu te mai puteam auzi, asta-i tot”, spuse Bobby după o clipă. „Ascultă. Nu, nu știu ce vreau să fac cu viața mea. Dar știu ce nu vreau să fac cu ea.”…. suspină el la telefon. După tonul vocii părea abătut, descurajat. ”Da, domnule.” – după ce s-a rezemat cu spatele de perete, mută telefonul la cealaltă ureche – „Da, așa cred. Am să mă gândesc mai bine ce voi face. Vreau să fac ceva ce îmi place. Acum, dă-mi-o și pe mama puțin…”.

Poate te-ai aflat și tu într-o astfel de ipostază. Nu este ușor. Dacă nu ai trecut, cu siguranță nu ai vrea să se întâmple. Ce ți-ar plăcea să faci în viață? – este întrebarea cu care vom aborda subiectul alegerii unei profesii/cariere. Toți ne întrebăm și dorim să facem pasul acesta. În următoarele postări vom discuta mai pe larg despre acest subiect. Poate că te ajută și vei avea nevoie. Și nu uita: Trebuie să-ți alegi bine profesia!