Nu știu dacă te-ai gândit vreodată serios ce înseamnă să depui un efort pentru a ajuta pe cineva. Știu sigur că nu de puține ori ai demonstrat că merită să ajuți pe cineva. Totul se învârte în jurul disponibilității mele. Mai mult decât atât, se spune că pentru ceea ce ne place mult suntem dispuși să investim timp, bani, energie în acel lucru. În rândurile următoare, aș vrea să vă relatez ceva foarte interesant…

Am citit zilele trecute despre un jucător de fotbal din Liga Profesionistă de Fotbal American a lăsat o carieră în sport pentru a face ceva ce îi plăcea și dorea mult: să devină fermier.

Sportivul Jason Brown a fost la un moment dat unul dintre cei mai bine plătiți jucători de fotbal american, având la un moment dat un contract pe 5 ani de 37 de milioane de dolari. Acesta s-a retras mai devreme din fotbal și a urmat un alt drum pe care-l dorea: agricultura. Prin acest fapt, și-a dorit să ajute oamenii din Carolina de Nord care suferă de foame.

Brown a cumpărat 4 km pătrați de pământ arabil și a cultiva cartofi dulci și castraveți. Înainte de a se retrage din fotbal, la 29 de ani, el a mărturisit: „Agentul meu mi-a spus că voi face cea mai mare greșeală din viața mea, iar eu i-am spus că nu, nu o fac”. Ceea ce este interesant e că Brown nu a avut niciodată legătură cu agricultura. El a învățat toată această meserie de pe internet (YouTube). „Cel mai frumos lucru pe care îl poți vedea este atunci când legumele ies din pământ”, a mai spus fostul fotbalist.

El spune că planul acesta a venit de la Dumnezeu și se simte mai împlinit decât în fotbal, pentru că așa poate să-i ajute pe alții. Recent, a donat 45 de tone de cartofi dulci.

Acest exemplu poate să ne arate că banii nu aduc fericirea și împlinirea. Lucrurile care pornesc din inimă sunt cele care aduc omului fericirea și împlinirea.

Cosmin Cocea, ©spretinta.ro, 2016