Tinerii de astăzi trăiesc o viață agitată. Mulți dintre ei se simt singuri, sunt lipsiți de afecțiune, de dragoste, de multe ori de comunicare și… alte lucruri de felul acesta. Societatea ne-a construit multe „poduri” prin care să ne apropiem unul de celălalt.  Aceste „poduri” sunt retelele de socializare care, după cum se vede,  ne-au făcut mai mult rău decât bine.

 Mergând zilnic pe străzile unui oraș universitar, am ocazia să vad mulți tineri. Majoritatea sunt triști și fără viață. Puține zâmbete întâlnesc în călătoria pe care o fac de la serviciu până acasă. Chiar le numara pe degetele de la o mână.

Se naște, totuși, o întrebare: ce se întâmplă cu cei care sunt viitorul acestei țări, acestei planete? Avem parte de condiții bune, putem comunica cu oricine, oricând și oriunde, avem telefoane, internet, mijloace de transpor, etc. Cu toate acestea, pe fețele multora dintre noi se observă o tristețe… Parcă lipseste ceva. Dar ce anume? Sunt convins că, dacă ar fi să spun un singur lucru esențial care lipsește, aceasta este dragostea. Dragostea adevarată – este cel mai important lucru care lipsește. Mulți nu au timp să manifeste dragoste unii față altii. Acele “poduri” de acces către inima aproapelui sunt mincinoase, îi țin pe tineri ocupați și într-un stres continuu. Acolo se naște invidia, ura, teama. Acolo se limitează comunicarea, se limitează dragostea…

Exista oare vreun doctor în dragoste? Nu mă gândesc la un doctor de spital. Aș vrea să ne ofere cineva, nouă, tinerilor, o șansă. Personal am găsit un doctor, numele lui este Isus. Cred din toată inima că dacă vorbim cu El zilnic prin rugăciune, dacă ne punem un timp special deoparte zilnic pentru El, vom avea parte de bucurie. El ne învață ce e dragostea adevărată. De la El putem s-o avem și s-o manifestăm. E timpul să-L acceptăm, e timpul să dăm contur vieții noastre. Acceptă darurile oferite de El din partea cerului și a intregului Univers.

 

Paul Liga, ©spretinta.ro, ianuarie, 2017