Lumina in intuneric

 

devo20

Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Matei 5:16)

De când a fost inventat, generatorul electric a reprezentat un instrument important în viaţa oamenilor. Îmi aduc aminte foarte bine importanţa pe care profesorul de fizică o acorda capitolului dedicat generatorului.

Născut chiar în această zi, 20 decembrie, însă cu mai bine de o sută de ani în urmă, fizicianul american Robert J. Van de Graaff a fost cel care a inventat generatorul de înaltă tensiune, care astăzi îi poartă numele.

Van de Graaf a copilărit în oraşul Tuscaloosa, statul Alabama, alături de trei fraţi mai mari, toţi jucători de fotbal. Mezinul nu le-a urmat exemplul, continuându-şi studiile conştiincios şi dând dovadă de o statornicie remarcabilă de la o vârstă fragedă.

După terminarea studiilor, a lucrat o vreme ca inginer la Alabama Power Company, dar nu s-a mulţumit cu atât, ci a călătorit la Paris pentru a-şi continua studiile la Universitatea Sorbona.

În urma a şase ani de studiu, de perseverenţă şi muncă, Robert Van de Graaff a construit dispozitivul pentru care a rămas în istorie.

Aparatul său a schimbat viaţa oamenilor şi continuă să ajute la dezvoltarea pe plan tehnologic şi ştiinţific. La fel şi noi, în mâinile Specialistului acestui univers, putem deveni instrumente aducătoare de pace şi speranţă în inimile celor descurajaţi. Suntem creaţi să fim canale de lumină pentru cei ce se sting în întuneric. Conectează-te azi la Sursa supremă şi încălzeşte-i pe toţi cu razele divine ale dragostei Sale.

Geany-Raul Niţu, Alexandria

sursa: www.devotionale.ro

Gândul zilei