mi aduc aminte că în urmă cu vreo 10 ani de zile, părinții mă întrebau când ajungeau acasă dacă cineva a sunat la telefonul fix. Alte zile, alte vremuri, nu? Azi nu mai e așa. Avem cu toții telefoanele mobile lângă noi – în trenuri, în autobuze, în centrele comerciale, în diverse localuri. Interesantă transformare, nu?

Telefonul mobil este indispensabil astăzi în viața noastră. Adevărul este că mulți oameni nu pot trăi o zi fără telefon. Este însă un element negativ în toată această poveste – telefonul mobil este un fenomen antisocial.

Sfaturi practice:

  • La toate evenimentele sociale, la întâlniri, în discuția cu prietenul, colegul sau vecinul, telefonul mobil poate fi un dușman. Din cauza lor oamenii nu mai intră în discuții. Telefoanele ne asaltează, ne întrerup și toți urmărim propriile interese. ÎNCHIDEȚI-VĂ TELEFOANELE. Este o regulă de bun-simț atunci când ne aflăm într-o discuție, la o întâlnire, la un eveniment.
  • Telefoanele mobile ne-au făcut nerăbdători. Trebuie să ne eliberăm de lucrul acesta. Să ne învățăm să mai lăsăm telefoanele în pace. Să ne aducem aminte de vremurile trecute. Puteam trăi fără telefon, fără sms-uri, fără net, fără apeluri. Măcar la evenimente, adunări sau întâlniri.
  • Dacă este urgentă telefonarea în timpul unei întâlniri, discuții, ar trebui să le explicăm celoralți și să ne cerem scuze pentru că e o situație care se cere rezolvată atunci.

Am putea dezvolta o serie mai lungă de aspecte practice. Cred că e de ajuns dacă întelegem că și în acest domeniu avem nevoie de bunul-simț.

Sursa: Thomas Blaikie – Blaikie’s Guide to Modern Manners